Canelons a la Barcelonina

Amb la beixamel, seguirem el procediment normal, desfem la mantega i afegim la farina i fem un roux, que és aquesta barreja, un cop fet, es pot guardar a nevera i anar utilitzant-lo sempre que es necessiti. Bé, posem la llet freda, sal, pebre i nou moscada i a foc baix, anem lligant, que quedi d’una textura preciosa i de vellut.

Per començar, prepararem la pasta fresca, ja que cal reposar-la un parell d’hores. Amb la farina, fem un volcà i posem els ous, la sal i l’oli, poc a poc, anirem ajuntant la massa, fins que la puguem amassar, la fem treballar una estona, que els elements, quedin ben lligats, ha de ser elàstica, la reservem per després estirar-la i fer les plaques de caneló.

Per la farça…

Agafarem la carn i la piquem a ganivet, és important la textura.

Posem la ceba picada a potxar amb els 90 grs de mantega, que quedi rostida, però no marró, un cop així, afegim la farina i fem el roux, que quedi ben barrejada la farina, mullem amb la llet, salpebrem i posem la nou moscada i després, barregem fins que quedi una beixamel més dura del normal.

Afegim la carn picada i suc de rostit a la beixamel i ho barregem molt bé. Deixem reservar i refredar amb un paper film a pell, perquè no s’assequi.

Un cop així, fem els canelons farcint la pasta, col·locar-ho en safates individuals o en safata gran, napat amb la beixamel i la salsa de tomàquet, seguidament el formatge ratllat a sobre i gratinar.

filed under: