El barri del Raval és un dels barris més dinàmics i diversos de Barcelona, on gaudir d’exposicions avantguardistes, bars bohemis, botigues de disseny, art de carrer… tot al voltant del mercat de La Boqueria.

Pel Raval, situat a tocar del port i la Rambla, l’avinguda Paral·lel, les rondes de Sant Pau i Sant Antoni i el carrer de Pelai, cada dia hi passegen centenars de turistes, però així i tot, el Raval conserva la seva essència popular. Carrers estrets, atapeïts i plens de vida amaguen la història profunda de la ciutat.

La proximitat al port i la proliferació de bars i sales de festes propicià que la part sud del Raval es conegués com a ‘barri xino’, paradís de bohemis i gent de vida alegre. El Raval és i ha estat un barri de gent senzilla i també un barri de contrastos, on conviuen els edificis més populars amb els burgesos, com el Palau Güell i el Liceu entre molts d’altres.

Deia Federico García Lorca que l’únic carrer de la terra que desitjaria que no acabés mai és la Rambla de Barcelona, ‘És un espectacle. El que no vegis aquí no ho veuràs enlloc’. I no s’entén el Raval sense la Rambla, les parades de flors, els visitants amunt i avall, l’església, els museus…

El Raval disposa de 300 equipaments culturals, entre els quals destaquen la Biblioteca de Catalunya, nombrosos teatres, museus com el MACBA, el Museu Marítim i la Filmoteca de Catalunya. El Raval més cinèfil viu al cor del ‘barri xino’.

El Raval és tan especial que molts no el canviarien per res. És el barri on tot hi és i tothom hi pot conviure. És el barri de l’ambient bohemi del Bar Marsella i dels primers acords de la rumba catalana al carrer de la Cera.

El Raval és un barri divers i fidel a la seva essència.